stolenmoments

The only one that stands in your way is you

2011-01-30 @ 14:20:35

Och det är exakt så det känns!

Klart att en sida av mig vill må bra, få vara frisk och som ”alla andra”. Min läkare vill göra en ADHD utredning, det har hon velat ett tag. Men jag vill inte leva med en diagnos hela livet. Men hon säger att då kanske jag kan få rätt hjälp… JAHA så du ska medicinera mig hela livet MOT ADHD…? Fan heller att du ska! Så säger jag inte till henne direkt men de är de som snurrar i mitt huvud just då.Plus att det känns som om hon vill skylla på de när jag mår dåligt och är ”sjuk”.

Jag hatar när jag knappt kan dricka vatten för att glaset skakar,

Jag hatar när jag nästan missar munnen med gafflen,

Jag hatar när jag fryser så jag skakar,

Jag hatar när det känns som mina ben ska vika sig,

Jag hatar känslan av tjockhet

Jag hatar allt som har med mat att göra,

Jag hatar känslan av tankar på mat hela tiden,

Jag hatar när du tar över mitt huvud och mina tankar,

Jag hatar när jag inte kan sitta still,

Jag hatar när folk kollar,

Jag hatar att du finns till,

Jag hatar när jag hatar för jag hatar egentligen bara mig själv.

Annars så har det varit en skakig dag men med en fin promenad i solen med vovven. Tagit 50mg atarax för jag höll på att dampa ur vid frukosten. Men det gick bra sen!

 

Snart ska jag tillbaka till avdelningen. Måste va tillbalka till middagen! Buhu!

Är rädd för att missa ronden i morgon och inte bli utskriven… L

I dag är det 3veckor jag varit där! F.U.C.K

Vi får helt enkelt se när jag återkommer. Ha det toppen alla nu och keep going!

 

/Minna

Permalink Psykiatrin Kommentarer (2) Trackbacks ()

There's allways something

2011-01-29 @ 22:29:05

Åhh jobbiga hemska tankar släpp mig...

Klarade att vara på festen i 1 timme, sen fick mamma komma och hämta mig. Jag orkade inte mer och det är kanske i och för sig inte så konstigt med tanke på omständigheterna.

Försöker få ordning på tankarna i mitt huvud, det går inte så bra. För jag vet att dom kommer finnas kvar där, poppa upp lite nu och då. Frågan är bara om jag kommer lära mig att hantera det? Det får ta tid, det är naturligt att saker tar tid, tror jag. Men hur lång tid? Jag är en person som måste ha svar på "varför" för att riktigt kunna förstå och fungera. Men det finns inget riktigt "därför" och då blir det svårt.


Nu blir det lite piller att sova på och dessutom 80milligram theralen. Det ska nog få mig i säng =O


There's so much things I want you to know, but words aren't enough. :)

Permalink Dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fighting spirit

2011-01-29 @ 16:53:28

Permiss över natten.

Känns underbart faktiskt. Varit en tung natt på avd. Fick 2stilnoct och 1ml theralen vid 23.15. Somnade INTE. Ni vet vilka tankar som kommer då…. Skära, skära, skära… MEN jag tog bara fram rakbladet (som jag så väl gömt) la det på handfatet. Har svaga minnen av att personal kom in men inget mer, antar och tror faktiskt att jag gav rakbladet till dom, somnade, vaknade igen vid ca03.30 då av skrik. Väntade ett tag, men kunde verkligen inte somna om. FÖR FÖRSTA GÅNGEN TRYCKTE JAG PÅ LARMET, de ni. Jag orkade verkligen inte gå upp plus att jag tycker det är lite obehagligt när jag inte vet vem det är som skriker. Men visste också att dom va en extra personal i natt. Fick 2st atarax men hade svårt för att somna. Det satt en personal hos mig då och de va faktiskt helt ok.

Men nu är jag hemma. Har ätit tacos med familjen. Gick bra. Ska iväg till lägenheten snart och vidare till en kompis en stund trotts att jag ser ut som ett lik och känner mig lite bakis efter nattens droger och för lite sömn. Men jag måste, måste ut, röra mig bland folk och inte isolera mig helt. För jag är ju faktiskt en väldigt social person från grunden och har alltid varit. Fick med mig 6atarax 2stilnoct och 2ml theralen hem till behovsmedicin. Jävlar, hon va inte lite generös den ssk, men sen är hon helt bakom flötet också ;)

Och jag måste bara säga att denna helgens dagspersonal är totalt usel. Ja, jag är inte den ända som tycker de heller utan alla patienter. Därför känns det extra bra att åka hem. Okej, jag missar 2bra personal som jag kunde pratat med men jag ska ju tillbaka i morgon (helvete) Men helt ärligt tror och hoppas jag innerligt att jag kommer hem helt på måndag, men blir lite orolig för att jag kanske missar ronden när jag är i skolan.

Fick en mycket fin och uppskattad kommentar från gryningsljus som jag tänkte svara på lite här. Det som hände på avdelningen va väldigt hemskt. Personalen va själva mycket chockade och krishantering för både personal och patienter sattes in. Allt va mycket proffisionellt. Faktiskt. Det va jobbigt för oss alla. Även personalen är människor. Och vi har pratat mycket om det alla tillsammans. Mycket bra bemötande. Men självklart sitter de i. Och på onsdag börjar jag i DBT på en behandlingsenhet. Det är lite därför dom vill att jag ska stanna, tills jag börjat där. Hoppas på bra hjälp där!

 

Hej uppsatts blev det nu ;) hehe…

Visa mig lite kämparglöd nu hörni ;)

Plus att jag har inte läst NÅGRA bloggar eller svarat på några kommentarer hos er bara så ni vet. Ska göra det i morgon :D längtar efter att få se hur det går för er.

Hoppas det är bra med er finingar<3

 

/Minna

Permalink Psykiatrin Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lyser med min frånvaro

2011-01-27 @ 18:17:39

Jag kan bara meddela att det inte riktigt har gått som jag har tänkt.
INTE bara pga av mig utan även för att andra hemskheter som har hänt på avd.

FRUKTANSVÄRDA hemskheter som jag aldrig trodde i mitt liv att jag skulle behöva vara med om.

Ni kanske kan föreställa er själva och om inte fråga INTE vad som hänt…   Om jag bestämmer mig för att skriva om det så gör jag de då!

Har i alla fall permission nu i eftermiddag och har planer för kanske en nattpermis i helgen. Men det är inte hundra.

Och nu är rakbladen borta. Skar mig för sista gången på avd förhoppningsvis i tis kväll/natt. Jag vill inte, jag vill verkligen inte. Har bestämt mig för att jag VERKLIGEN ska kalla på personal när jag känner att jag vill skada mig själv (ångest m.m). Varit på ett antal samtal just för detta. För att jag är dålig på att be om hjälp INNAN det händer något. Men jag ska bli bättre, mycket bättre på de nu. Det har jag bannemig bestämt ;)

Igår satt en personal inne på mitt rum tills jag somnade. Kändes lustigt men ändå ganska bra. Tvångstankarna/handlingarna plus skärandet funkar ju inte då eller funkar och funkar jga KAN inte göra det och känns bättre efter när jag faktiskt klarat en kväll.

Kunde inte vara i skolan i mån,tis pga av det som hände men va där i 2timmar igår och det kändes okej ändå. Kunde vara med och diskutera trotts att jag missat föreläsningar. Plus att få komma ut är UNDERBART.

 

På ett sett försöker jag se framåt nu. Men tar ändå en dag i taget. Mitt mål är att komma där ifrån nu/snart. För just nu ser det ut som om jag måste stanna tills på måndag (ny rond). Men jag lever och har pärlat ett armband på arbetsterapin och så stilla har jag aldrig suttit ;) haha.

 

 

Hoppas ni kämpar på lika mycket som jag gör. För detta är det jobbigaste(nästan;) jag varit med om! Hehe.

Många styrkekramar till er som uppmuntrar och stöttar mig och självklart till alla er andra som kämpar där ute också.

 

Minna

Permalink Psykiatrin Kommentarer (2) Trackbacks ()

När allt blir suddigt och en aning lurigt

2011-01-22 @ 16:08:34

Permission, och jag kan kalla det UNDERBART

Just nu vill jag bara där ifrån. Skita i allt och bara åka hem. Men nej. Jag måste stanna till minst på måndag. Känns inte bra att spendera en helg till på avdelningen även att jag faktiskt har permission just nu. Hela 5timmar. Ojojoj… ;)

I morgon är det 2veckor sedan. Jag blir mörkrädd när jag tänker på att tiden bara försvunnit framför mina ögon.

Jag blir rädd också. För vad som händer med mig. Jag minns inte saker jag gör på speciellt kvällar och nätter, för det är då jag har det som jobbigast. Det är då paniken och ångesten kommer fram, då rakbladen och tabletterna tas till (har även hänt på avd). Fan.

En tjej kom fram till mig idag och berättat att hon hade följt mig till mitt rum, hjälpt mig i säng för jag kunde knappt gå själv (inte en personal). Och när hon berättar minns jag inte. Jag blir så besviken på mig själv. Skämdes så trotts att jag vet att hon bara bryr sig. Hon har många bokstäver, ser lite konstig ut och ganska krävande men snällare och genomgod människa får man leta efter. Jag sa även de till henne (inte det där med att hon ser lite lusstig ut ;) att jag aldrig träffat en liknande underbar person som hon.

Jag passar inte in där.

Men igår va det jobbigt. Jag brukar aldrig gå och lägga mig innan 23.30. Men jag stod inte ut. Fick nattmedicinen vid 21.00 för jag ville bara sova bort all ångest och oro. Ville bara bort Fick 2stilnoct. Vaknade vid 01.30 fick theralen. Va uppe och virrade vid 04.00 fick 2atarax. Personal kom in vid 05.30. SOMNA OM. Jag virrade. Vid 07.00 gick jag upp i hopp om att dagen skulle gå bra. Dagen har gått sådär med tanke på allt. Jag är trött och känner mig lusstig i kroppen. Från natten. Från allt.

 

Mamma bakar bullar nu. Det luktar gott. Snart ska jag tillbaka till avd för att spendera ytterligare några nätter där men hoppas, HOPPAS på att få komma hem på måndag.

Men har jag blivit hjälpt? Jag vet inte. Kanske, lite.

En sak är jobbig denna helgen. Det är inte den ”bästa” personalen. Ingen av dom två jag kan prata lite med jobbar. Det är jobbigt. Den ena tjejen är lite drygt 40 och jobbar natt, helt underbar och världens bästa lyssnare. Den andra är en supersöt ssk som är lite mer go i och har gjort att jag faktiskt kunnat prata lite mer. Men som sakt. Ingen av dom är här nu och den ena vet jag inte ens om jag kommer träffa mer eftersom hon jobbar tis natt. På ett sett sorgligt att man lixom inte kan tacka för hjälpen. Men jag vill verkligen hem på måndag.

 

Saknar dig...

 

Mycket text nu eftersom jag inte varit/är hemma så mycket. Hoppas ni har förståelse.

Tänker på er.

Tusen bamsekramar

/Minna

Permalink Psykiatrin Kommentarer (2) Trackbacks ()

Inne på dag 11

2011-01-19 @ 14:32:25

Och som ni kanske förstår är jag fortfarande kvar...

Allt flyter samman och jag vet knappt vad som är ute eller inne längre.
Jag orkar knappt tänka. Men det är tydligen bra eftersom tankar är dåligt. I alla fall dåliga tankar.
Folk kommer och går.
Igår kom det in en tjej. Hon kände igen mig. FAN.
Jag har aldrig träffat henne men hon kände igen på ändå. Jag är tydligen henes kusins kompis och hon kände igen mig på håret :S
Ska fan ta och raka mig. hehe
Som nu märker är jag ganska arg. Eller kanske inte arg utan mer lättirriterad. Hugger på allt.
Men det ska väl bli bättre?
Läkarna vill att jag ska vara kvar. I morgon är det rond. Hoppas på några goda ord. INTE dom orden som förra gången.

Jag har ca 250 olästa blogginlägg just nu. Hinner inte läsa ens en. Mamma och jag ska iväg nu. Vi måste de. Ska på ett läkarbesök. Där av permissionen.

Men jag hoppas på frihet innom kort.
Ska va på avd kl 19.00 annars efterlyser dom mig.
Det gjorde dom förra gången jag inte kom...i tid. lalala... ooops :(

Men ha det så bra alla så länge.

Kramar

/Minna

Permalink Psykiatrin Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fjasko eller misslyckande?

2011-01-16 @ 10:54:11

1h15min till avresa

Jag vet inte om jag ska säga att permisen är ett fjasko eller misslyckande.
Just nu känns det i och för sig som båda två.
Besvikelse.

Skolan börjar i morgon och jag är såklart nervös.
Att behöva göra sig i ordning på psyk, lova att man kommer tillbaka till en viss tid annars hot om polis.
Nej, det va inte så jag ville börja mitt nya liv.
Kommer jag att kolappsa av ångest? Kommer jag att klara det?
Självklart. Jag kommer att klara det i morgon. Jag bara missar allt roligt efter skolan och har just nu noll koll på något.
Men inget jag kan göra något åt.
Jag missar ronden på måndag och måste därför vänta till läkarbesöket på tisdag.

Aja. Det är mycket som har hänt. FÖÖÖR mycket. Hänt konstiga och helt sjuka grejer på psyk också som personalen blev helt chockade av. Men det är ett avslutat kapitel.

Nu ska jag packa och göra mig i ordning.
Jag vet inte när jag skriver nästa gång.

Men ha det så bra alla finingar där ute. Och jag tänker på er alla där inneifrån ska ni veta.
Många kramar <3

/Minna

Permalink Psykiatrin Kommentarer (3) Trackbacks ()

När minnersluckorna gör sig hörda

2011-01-15 @ 17:26:40

Permission igen...

Hemma igen. Denna gången över natten. Men jag ska tillbaka till avdelningen i morgon till lunch ungefär.
Gårdagen va hemsk lixom denna har varit hittills. Trotts att jag är hemma känns det inge bra. Några av personalen ville inte att jag skulle åka. Men jag kände att jag va tvungen. Hoppas jag klarar natten okej.

Denna nattens personal va USEL, riktigt dålig. Och med handen på hjärtat är jag verkligen inte den som klagar på personal. Alla har sina bra och dåliga sidor. Men oj...

På avdelningen är vi 10st. Jag är den som går och lägger mig sist och går upp först. Och så igår skulle nattens ssk fiffla med min medicin.Hon sa -Nä så ska du inte ta den, såhär ska du göra... men, men... jag tar den på det andra settet (som jag brukade och har gjort tidigare på avdelningen och min läkare har sakt att det är ok om det funkar för mig och det är de som har funkat bäst hittills). Men jag gjorde som hon sa. Så idag på morgonen skickade jag iväg ett sms till 3av mina vänne roch frågade om vi skulle ses en sväng när jag kom hem. Då svarade den ena att vi redan hade bestämt de i natt, kolla i dina skickade sms.... Jag hade skickat iväg ett långt sms vid 00.20 och då hade jag tagit mina sömntabletter vid 23.10... Kollade i min dagbok och jag minns INGET. Jag minns inte att jag skrivit de jag har skrivit och jag minns inte att jag skickat iväg ett sms.
Jag va uppe och snurrade vid 04.00.Brukar aldrig fråga personalen om behovsmed men natten va så hemsk att jag hade tänkt att göra de. Men bara jag ser dom ocg håller på att gå dit snäser dom typ åt mig att gå och lägga mig. Joo jag fattar väl de, ångesten va helt SJUUK. Jag gick och la mig igen men vid 05.10 kunde jag verkligen inte ligga kvar längre. Det gick inte. Dom blev sura. MEN DET SKITER JAG FULLSTÄNDIGT I...

Föresten så vill min läkare göra en ADHD utredning. HAHAHA... nää...jag skulle inte tro det.
Dream on

Okej. Jag återkommer nog senare eller i morgon.

/Minna

Permalink Psykiatrin Kommentarer (0) Trackbacks ()

Permission

2011-01-13 @ 15:45:20

Jag är inlåst.

Det kryper i mina ben och jag har aldrig kännt mig så instängd både i mig själv och på riktigt just nu.
Jag fick åka med farbro blå i lördagsnatt. Att bli tvingad mot sin vilja gjorde fruktansvert ont. På p-akuten blev jag berövad på både det ena och det andra och fick en hel del lugnande i mig.
Vid 04.00 va jag på avdelningen. Som tur va va det en underbar kvinna som jobbade natt och vi pratade om ingenting till kl:05.30 då jag fylldes på med lugnande. Vid 08.30 gick jag upp och kände fortfarande alla droger dom stoppat i mig.

Ibland får jag panik där.
Luften, utrymmera, rummet, maten, allt gör mig lite smått galen.
Jag har i alla fall träfat en tjej i min egna ålder som är ok. Folket ar blandat men idag åker hon jag pratat med hem medans jag bara är hemma på en kort permission på någar timmar för att träffa familjen.

Jag kan inte prata där, fast att jag vet att jag både vill och behöver. Men det går inte. Jag försöker ta chansen, mee det går inte ändå. När dom gick ronden idag sa min kontaktperson att jag är social men har svårt för att prata och öppna mig. Dom kommer mig inte in på livet. Nä, det vet väl jag med. Men jag väljer inte att tycka detta är svårt.

Jag vet inte vad jag ska säga...Jag mår piss, verkligen skit. Men får försöka se vissa saker från den ljusa sidan.Dom vill hjälpa mig. Jag vill inte ha det så här. Just nu känns det förjävligt att behöva åka tillbaka dit. Jag vill inte. Men jag vet också att jag klarar faktiskt inte detta själv. Då kommer jag inte finnas mer. Vi får se hur långe jag blir kvar...

Hoppas det är bättre med er, att ni kämpar och försöker må bra.
Jag kämpar för glatta livet.

Permalink Psykiatrin Kommentarer (4) Trackbacks ()

Nyheten... och ALLT ANNAT

2011-01-08 @ 16:05:35

Hemma & vänder...

Nu är jag hemma en stund igen. Men bara en stund.
Nu har jag i alla fall köpt soffan, den är alltså betalad och klar för hämtning när jag vill. Gutt. Vi fixade bananlådor så nu har jag börjat packa ner lite saker och mamma och jag håller på att gå igenom vinden och alla skåp. Mamma har mycket dubbletter  av allt som i tex pajformar, grytor, te-silar och mycket andra grejer. Sånt som egentligen bara står i skåpen som blir perfekt för mig :)

Och så till nyheten. Eller för mig är det något helt otroligt och väldigt ofattbart.
JAG SKA BÖRJA PLUGGA.
Helt sjukt. Jag trodde aldrig att jag skulle komma in på en högskola... ni ska bara veta mina hemska betyg i skolan. Några IG många G men några VG och ett fåtal MVG. Jag sökte förra året och blev reserv 250. Jaha, det är fucking kört tänkte jag. Men jag gjorde högskoleprovet. Fick ganska dåligt där. Under medel.
Men det är fler som söker på betyg och därför kom jag in som reserv 20 på mitt högskoleprov.
Och nu för ett tag sen fick jag reda på att jag KOM IN.

Självklart ser jag de som en bra grej. Att jag lyckades komma in. Men eftersom jag tänker mycket, FÖR MYCKET så börjar jag ju fundera på, kommer jag klara det? Jag klarade knappt gymnasiet, har absolut inget läshuvud och har svårt för i stort sett allt, bara att sitta still är svårt. Får panik av tanken. Jag vill inte misslyckas, men är sjukt rädd för att jag kommer att göra de. Mamma säger att jag sätter för höga krav på mig själv. Men jag HATAR att göra saker dåligt, att göra det halvdant. Det värsta jag vet. Men kommer jag orka med allt jag har runt om mig just nu. Allt som händer både i och utanför min hjärna?

Ibland kommer allt verkligen på samma gång.
Jag tvivlar på mig själv just nu.

 

HJÄLP!

/Minna

Permalink Dagens Kommentarer (2) Trackbacks ()

Bananlådor och stora summor

2011-01-08 @ 10:39:15

Javisst.

Snart så ska jag gå ner till vår lokala ICAbutik och sno åt mig lite bananlådor till flytten. Jag har hållt på hela morgonen med att gå igenom alla grajer jag fått i mitt liv som tex servis,glas, skålar, skedar, porslin m.m. Sånt som jag verkligen behöver nu vid flytten. Och oj vad grejer man har samlat på sig. Trodde inte jag hade så mycket, så det blev en glad nyhet.

Blir att ta med mig min gay vän J till stan för att betala soffan. Å han är helt underbar. Faktist är han en bland dom bästa vännerna ja har (förutom dom 3). Men, han gillar att vara nära. Kramas, ta på en m.m. Ibland kan jag tycka att det känns riktigt jobbigt. Ni vet när man känner sig sådär svullig och tjock. Men på något sett får han alltid mig att känna mig rätt okej ändå. Ibland ber jag honom att sluta, klart han gör de då. Jag vet att han inte tar illa upp för så nära är vi och han vet att jag tycker sånt är jobbigt ibland och det acepterar han.
Vilken man! Han kille är lyckligt lottad ;)Hihi... Sen har jag faktist en glad nyhet att presentera (den får mig att må både bra och dåligt i och för sig) Men jag tar det sen. Måste kila! :)

/Minna

Permalink Dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()

De va då de

2011-01-08 @ 01:28:14

Got Me High

Känns ganska tungt just nu, men sånt är livet det är fullt av motgångar och medgångar!
Vill bara berätta men som kanske är det svåraste som finns  I youst want to close my eise
/2008-03-29

saker och ting är svåra att förstå man vill veta varför VARFÖR det har blivit som det har blivit oftast får man inte svaret i alla fall, inte de svaret man vill ha! de är nått man måste leva med, lära sig le ändå och gå  vidare som ingentin har hänt Now she hasn't slept in weeks She don't want to close her eyes cause she's scared that he'll leave They tried just about everything But it's getting harder now For him to breathe


/2008-04-01

Permalink Det förflutna Kommentarer (0) Trackbacks ()

Halleluja

2011-01-07 @ 23:03:51

Å Jesus vilken kväll :S

Jag jobbar sällan kväll. Hatar att göra det. Men idag fick jag ställa upp. Men jag säger då de. JAG ÄR SÅÅÅ GLAD ATT DEN ÄR ÖVER. Jag kan säga att jag HATAR när jag inte har koll. Jag måste ha superkoll på allt och speciellt när just jag fick allt ansvar på mig. Ett tag höll jag på att få riktig panik kan jag tala om. Brukar ändå vara professionell på jobbet och håller allt inom mig där. Tydligen tycker folk att jag gör ett bra jobb i alla fall, det är huvudsaken. Men jag känner ofta att jag kunde gjort vissa saker bättre. Och idag va en katastrof kväll :S

Va inte riktigt en sådan fredagskväll jag ville ha. MEN jag har hittat en soffa nu i alla fall.

WIHOOO :) Happy :D

 

 

Permalink Dagens Kommentarer (1) Trackbacks ()

MöbelREA

2011-01-07 @ 09:01:45

Som ni vet...

Ja, som ni vet letar jag möbler till min lägenhet. Och det verkar vara en bra tid jag flyttar i alla fall med tanke på alla reor när det gäller möbler. Men tror ni inte jag hittar en underbar soffa som har ett helt magiskt pris 5000kr för en superskön 3sits med divan. Den är nersänkt från 8900kr. Jihaa!
MEN THE BIG NONO är.... 8 FUCKING VECKOR LEVERANS.... BUHUUUU.
Vad gör man?
Om 3 veckor flyttar jag in och om det hade tagit ett par veckor längre hade känts okej, men att den kommer mer än en månad efter jag flyttat känns riktigt tungt om jag nu skulle välja den och inte någon annan :S

Okej Minna det där är ju faktist petetesser. Har mycket annat nu som är tusen gånger värre. Men man ska alltid haka upp sig på något :) hehe

Ha en bra dag :)

/Minna

Permalink Dagens Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det finns mycket i livet man vill ha, men inte lika mycket man kan få.

2011-01-06 @ 22:33:29

Jag är inte helt säker just nu.?

Vad är ett liv?

Alltså meningen med själva livet? Förr i tiden kämpade man för att överleva, för att skaffa sig mat och hålla sig varm. Idag verkar det som om livet handlar mer om materiella saker och pengar eller vem som är snyggast och kommer längst. För snygga människor blir populära och framgångsrika med vissa undantag, men visst går smala fina tjejer före fläskberg (självklart fel i mitt tycke) ni förstår vad jag menar? Alla skönhetsoperationer för att bli någon man inte är. Ja, snälla.. jag hade behövt operera hela mig om jag skulle bli något utav det där som snygg och framgångsrik. Men är det de livet handlar om? För vissa i alla fall. För mig är kampen den samma som för dom på stenåldern, ÖVERLEVA.

För jag vet att folk på stan kollar på mig. Jag ser deras blickar och känner deras hån. Dom vet att jag vet. Jag vet också att jag kommer bli rik innom loppet av 10år, ekonomiskt oberoende, men det är inte lycka. Jag vill ha lycka och glädje. Kunna känna kärlek i mina ådror. Känna att hjärtat slår slag för livet. Inte för en kamp om att överleva ett krig.

HAHA... Jag i lugg 2007. ALDRIG MER LUGG säger jag bara :P

Helt sjukt, 4år sedan nu. Jäklar vad tiden går (känns som igår ju)

/Minna

Permalink Tankar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Levande?

2011-01-06 @ 17:28:52

Nej, jag tror inte de...

Känner mig helt vimsig. Va fortfarande vaken när mamma och styvpappa klev innanför dörren i natt vid kl:01.30 och sen vet jag inte riktigt när jag somnade. Vaknade i alla fall och kollade på klockan vid 03.30 och konstaterade att jag hade 1½timme kvar att sova. De va i alla fall skönt. Men oj vad trött jag va när jag körde till jobbet. Sjukt farligt att köra så trött egentligen. Borde man inte göra. Men satte på radion på hög volym och sjöng så det visslade om det. Då blir man lite piggare ;) Men jag har kännt mig mer död än levande idag.

 

Så inga planer för kvällen. Känner bara att jag inte orkar någonting. Inte alls sugen på att sitta vid datorn, för rastlös för att kolla på TV och för trött för att gå ut och gå. Så vad fan ska jag göra, försvinna? För om jag somnar kan jag ALDRIG somna i natt och det händer nästan aldrig att jag tar en tupplur på dagen…

 

Föresten. Jag va sjukt nära på att ringa psyk i går kväll. Min läkare har sakt att jag ska göra de när jag inte mår bra. Och i går kväll va verkligen ett sådant tillfälle jag inte kunde kontrollera mig själv. Riktigt läskigt. Men det slutade med att jag kom fram till att vad tusan kan dom göra? Prata med mig och det hade jag verkligen ingen lust med. Men jag ville bryta det mönstret jag höll på med för det kunde gått illa. Men allt slutade relativt bra i alla fall :S

 

Mycket babbel nu från min sida.;)

 

Hoppas ni har haft en bra dag i snöyran :)

 

/MinnaPermalink Dagens Kommentarer (1) Trackbacks ()

Räknar timmar när jag borde räkna får

2011-01-05 @ 23:36:58

5½timme kvar

Inte somnat än och snart ska jag upp.
Kvällen med vännerna blev bra och jag kunde underhålla dom på mitt lilla egna sett ;D
Men självklart kom Ångesten redan i bilen på vägen hem. Jag som hade bestämt att det inte skulle bli så ikväll men inte lysnade den på de. FAN.
Så kvällen slutade som vissa andra, eller den är i och för sig inte slut än :(

1får hopp, 2får hopp, 3får hopp/Minna

Permalink Dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()

Öppna sig?

2011-01-05 @ 16:46:27

Vad har man annars vänner för?

Jag har sakt det och jag säger det igen. Jag har underbara vänner. Men jag har tre stycken som är speciella. Dom betyder allt för mig. Vi fyra hör liksom ihop.

I går kväll skulle jag gå till ICA och köpa mjölk och då följde den ena med som stöd ;)

Vi började prata om allt från topp till tå som vanligt. Kände att jag behövde berätta att jag kanske ska börja på ABC eller behandlingsenheten (något utav det blir det ju). Jag vet inte riktigt vad dom tycker om sånt (för jag själv tycker det är hemskt) och det betyder mycket för mig att dom stöttar mig m.m. Men även vissa saker kan jag absolut inte berätta för dom och det vet dom. Men att slippa ljuga om vart jag ska och göra det känns underbart, för jag hatar att ljuga. Men hon lyssnade och undrade vissa saker men jag ville bara i stort sätt berätta för att dom skulle veta. Fjantigt kanske, men det finns inga andra i min närhet som vet något eller kommer få veta såå, jaa dom är dom ända.

Sen kan jag checka av allt jag skulle göra idag förutom att posta brev och va med mina Friends för det ska jag snart. Hittade kanske en soffa. ÅÅÅ jag är så spend. Jag vet hur jag vill ha min lägenhet, jag ser det i huvudet men det är så svårt att hitta saker som stämer i hur jag vill ha det. SVÅRT.

Jag vet att jag kommer behöva fika sen. Bara att börja förbereda sig mentalt och ta en långrunda med hunden innan ;)Minns detta kortet. Jag mådde skit och det syns verkligen på mina ögon.
Men aja... de va ett tag sen så får försöka glömma de...

/Minna

Permalink Dagens Kommentarer (2) Trackbacks ()

Dagens MÅSTEN

2011-01-05 @ 09:32:01

God morgon/förmiddag :)

Ledig idag och därför finns det en del måsten.
  • Nu ska jag ut och gå med vovve
  • Till gymmet och träna med en vän
  • Kolla på soffa
  • Posta brev
  • Umgås med en vän
  • Umgås med mina tre bästa vänner
Jaja... jag får se hur det blir. Känner alltid att jag blir stressad när jag blir fullbokad sådar. Ibland slutar det med att jag inte orkar något och då blir alla besvikna istället. Men men.  Nähe.. nu får jag sätta fart.
Ha en bra dag nu alla :)

/Minna

Permalink Dagens Kommentarer (2) Trackbacks ()

Nytt år innebär NY Design

2011-01-04 @ 23:03:22

Haha...

Ja, jag vet. Jag är sämst när det gäller att håll på med koder och sånt. Jag fattar verkligen noll. Så det fick bli denna. I alla fall så länge och den är ju bättre än den andra. Hmm... eller undra om den syn?. Ja, ja... säger ju att jag är totalt kass på sånt här :D

Nu lovar jag att det är slutbloggat för idag ;)

Kram på er
/Minna

Permalink Dagens Kommentarer (2) Trackbacks ()

007

2011-01-04 @ 22:07:41

James Bond

Sitter och har på James Bond I bakrunden på tv4+
Minns när jag va yngre att jag älskade dom filmerna men att jag alltid somnade innan dom va slut. Så när jag något år efter såg dom igen fick jag alltid en AHAA upplevelse för att jag fick reda på hur dom slutade.
Hahaha... Udda, jag vet ;)Plus att jag faktiskt har träffat en svensk Bond brud, DE NI ;)

/Minna

Permalink Dagens Kommentarer (1) Trackbacks ()

Just nu hatar jag snööö.

2011-01-04 @ 16:23:00

Lös snö är INTE KUL.

Va ute och gick i två timmar på förmiddagen. Superskönt. Men nu när det inte är så många minusgrader blir snön så sjukt jobbig att gå i. Plus att man inte kan gå vart man vill för att det inte är skottat. Vill bara att denna förbaskade snön och kylan ska försvinna.
Tänk vad mysigt med våren. :)Nähe… nu skruvas musiken upp. Så jag inte kan tänka. Kommer dansa och städa sönder mitt rum nu. För det är stööökigt gånger tusen.  Hehe…

Permalink Dagens Kommentarer (2) Trackbacks ()

We are shadows

2011-01-04 @ 09:49:19


Shoreline


Tänkt massor i natt. I och för sig inget ovanligt. Men sen blir jag så besviken på mig själv, varför jag inte tar vara på livet? För alla vill väl leva ett lyckligt liv? Jag vill inte vara fruktansvärt negativ. Men det är här jag kan vara de, det är här jag berättar vad jag egentligen känner som jag inte kan göra i det ”verkliga” livet, där jag försöker le så mycket det går. Men med risk att bli tråkig läsning. Jag önskar bara att jag skulle kunna vakna upp och allt skulle vara bra. Men jag tror att det är lite därför jag har alla destruktiva tankar, just för att jag i stort sätt vet att jag alltid kommer behöva stå ut med vissa saker. Sådana som aldrig kommer att försvinna från mitt liv och mina tankar .

 

Men nu ska jag ut och rensa huvudet på massor av tankar. Andas in lite friska snöflingor.

Det blir nog bra! :)

/Minna

 

Permalink Min musik Kommentarer (0) Trackbacks ()

Andetag

2011-01-03 @ 23:42:05

Andas, andas, andas...

Jag vet inte hur det gick på psyk egentligen. På ett sätt kändes det bra att träffa henne egen, men det har hänt så mycket den senaste månaden att jag inte fick fram något. Jag visste inte vad jag skulle säga eller hur jag skulle uttrycka mig. Så svårt. För den ena av mig vill bara berätta medans den andra skriker håll tyst. Och idag fick jag inte så mycket sakt. Men vi kom fram till att jag skulle bestämma till nästa gång om jag ville börja på ABC eller på en behandlingsenhet. Låter skrämmande för mig och jag vet verkligen inte vad jag vill just nu.

Sov gott finisar <3
/Minna

Permalink Psykiatrin Kommentarer (2) Trackbacks ()

Bara början

2011-01-03 @ 17:15:54

Ojojoj...

Gud va mycket man märker att man behöver när manska flytta. Jag har ändå samlat på mig en hel del under några år. Men alla smågrejer och dom största. Pjuu, det va jobbigt att gå egenom hela IKEA. Men jag försökte skynda på mamma mellan varven (hon är en expert på att gå i tusen år i affärer).
Detta blev det:
*En hylla
*En stor matta
*En kudde
*Ett nytt duntäcke
*2stekpannor
*En gryta
*Knivar
*Smågrejer
Summa:2600kr (ajajaj) ;)

Och så kollade jag på en säng, soffa och en TV bänk. Men det ska jag vänta lite med. Ska kolla på lite soffor på andra ställen först. Köpt en damsugare idag också. Hehe
Oj, vad vuxen jag känner mig :D

Nu ska jag snart bege mig mot Psyk.
Sjuukt jobbigt.
Men jag SKA klara det.

/Minna

Permalink Dagens Kommentarer (2) Trackbacks ()

Inköööp

2011-01-03 @ 12:18:21

Till IKEA

Gulliga mamma slutar tidigare från jobbet idag så vi ska kunna åka till IKEA innan allt folk kommer.
Hon vet hur mycket jag hatar de. Rean börjar och det lär bli stört mycket folk.
Bara att hoppas att alla har gjort slut på sina pengar efter jul & nyår.
Men nu ska det shoppas till min lägenhet.

/Minna

Permalink Dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()

MISTAKE again

2011-01-03 @ 10:27:07

Förvånad?

Jag kan inte sluta vara arg på mig själv. Men allt bara händer, jag vill inte men jag vill men ändå inte.
Så i går kväll/natt gick jag lös på min högra fot. I stora drag kan man säga att ångorna från det varma vattnet i duschen och alla (för många) skärsår gjorde att jag tillslut somnade i just duschen, eller svimmade jag vet inte. Vaknade av att min styvpappa kom och släckte lampan (han märkte mig som tur inte).
UNDERBAR NATT.

Förövrigt är dagen fullspäckad men jag har inte börjat göra något än. Känner mig stressad men det ända jag gör är att stressa upp mig själv när jag skjuter på allt.

I kväll ska jag träffa min psykiatriker. Första gången på en månad efter hon varit sjuk och haft semester.
De kommer fan inte bli lätt. Det har hänt MASSOR sen sist.

Här skiner solen just nu, så tar min underbara vovve och går på en lång vinterpromenad. Försöka fylla mina lungor med syre och hoppas att det går lite lättare att andas.

/Minna

Permalink Dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skada mig

2011-01-02 @ 21:03:06

Poesi

SKADA MIG!

Snälla säg att allt det där

jag levt för är en mardröm

säg att det finns mer

som är värt att dö för

man inte måste dö av

SKADA MIG

skär itu mig med din verklighet

och se mig förblöda

se mig, bara se mig

snälla säg att jag gjort allt fel

att det finns mer kvar

SKADA MIG

vänd mig rätt

och skrik sönder mig

SKADA MIG

för att visa

att det aldrig hade behövt göra så ont

 


Permalink Dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()

Victoria secret fashion show

2011-01-02 @ 19:26:25

Fan, jag såg slutet på reprisen.

Hej ÅNGEST.
Såg Victoria secret fashion show nyss. Och fy satikens vad snygga dom är. Allt på dom är helt perfect.
Får sådan ångest av att se alla smala snygga människor, slutar alltid med att jag tar på mitt eget fett och önskar att jag bara hade kunnat ta en kniv och skära bort alllt. Allt äckel. Men kan inte sluta att kolla, drömde mig nästan bort. Coolt är det iallafall.

/Minna

Permalink Dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()

Få bort lite av allt...

2011-01-02 @ 12:45:10

Träning...

Ska dra iväg på träning nu. Man kan säga att det är VÄLBEHÖVLIGT efter dessa dagar. Helt sjukt.
Träningen gör inte bara att lite kalorier försvinner utan även några få tankar tränar jag av mig, i alla fall för stunden. Det är skönt.
Mycket som måste fixas. Får ta tag i allt i morgon. Skjuter just nu fram allt känns det som, orkar inte ta tag i något. Jag hatar när saker och ting jag gör blir halvgjort, typ det värsta jag vet. Måste ta tag i mitt liv, men hur många gånger om dagen tänker jag så? och hur blir det med de?

Men som sakt, det ska bli skönt med träning.
Träffa fotbollsbrudarna.
Va några veckor sen sist.

/Minna

Permalink Dagens Kommentarer (1) Trackbacks ()

Där ute finns en värld av långa nätter

2011-01-02 @ 00:33:48

Näe, nu får det ta och hända något här...

Undra hur många timmar sömn kroppen måste ha egentligen? För att fungera.
Jag kan räkna sömntimmarna denna veckan på mina två händer.
USCH!

Känner mig verkligen sliten och fick en underbar kommentar på jobbet idag - ja men lilla vän du ser inte så pjåkig ut ändå... Hmmm hur ska man ta den?

Klockan tickar på men livet står still.
I morgon ska det bli en bra matdag. Slut med allt skräp nu, det ger mig bara en hejdundrandes ångest och påverkar sömnen bara allt mer för de.

Ska till min psykiatriker på måndag och nu måste hon hjälpa mig. Hon ville ju inte skriva ut något förra gången efter de som hände och att hon skulle ha semester och inte kunde ha någon koll då.
Men nu fasen.

/Minna

Permalink Dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()

Naket och galet

2011-01-01 @ 16:57:50

Time of my life
Den låten spelades ett antal gånger i går kväll. Och visst, för en stund både hoppades och trodde jag att det skulle bli sant. Men upptäckte när den nya dagen kom att så inte va fallet. Att även att man har sakt till sig själv att lämna vissa saker bakom sig så hjälper det inte att det slagit om i årtalet.
Ångesten och hatet mot fram för allt mig själv finns kvar.

Dagen har spenderats på jobbet och hemma hos vännerna där bakfyllan kändes bara jag klev innanför tröskeln ;) haha.
Men fy van vilken jävla fest det blev. Only boys tills vi fyra kom. Då tände dom till kan man säga ;)
Naket och galet (inget naket för min del), Men vissa va riktigt fina att kolla på ;P

Kanske kommer upp en liten festbild sen, får se ;)
Men hoppas i alla fall att ni fick en okej kväll mina vänner <3

/Minna

Permalink Dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()

Årets första...

2011-01-01 @ 03:55:50

Nice...

Det har varit en riktigt lyckad kväll trotts att jag knappt höll på att ta mig från huset.
Fest, dans, naket och galet är bara förnamnet på en fantastisk kväll.

Nu är det bara att ladda om för jobb om några timmar. Inte lockande direkt och eftersom detta blir det fjärde dygnet med mindre än tre timmars sömn lär jag vara en aning sliten i morgon.

Men TACK till mina underbara vänner som gör mitt liv en aning mer värt att leva för.
Utan er vore jag inget <3

Så nu är 2011s första inlägg gjort och det kommer bli många många fler./Minna

Permalink Dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()